Omega 3, përse është kaq i domosdoshëm?

Peshqit si salmoni, sardelja, kolori dhe peshku ton janë të pasur me “Omega 3”. Peshqit si salmoni, sardelja, kolori dhe peshku ton janë të pasur me “Omega 3”. Ky suplement redukton inflamacionet të cilat dëmtojnë enët e gjakut, duke minimizuar maksimalisht riskun e sëmundjeve të zemrës. Duke konsumuar 2-3 herë në javë nga 99g, veçanërisht llojet e mësipërme, “Omega 3” ndihmon organizmin tonë në këto mënyra:

  • ul presionin e gjakut;
  • ndihmon në hollimin e gjakut;
  • ul ndjeshëm riskun e atakut të zemrës;
  • rregullon rrahjet e zemrës;
  • përmirëson përqëndrimin dhe sjelljen tek fëmijët.

Konsumimi veçanërisht i merlucit, i cili është i pasur me vitaminat: B1, B5, B6 dhe vitaminë E, ndihmon organizmin si më poshtë:

  • ndihmon sistemin nervor
  • ndihmon organizmin për të transformuar glukozën në energji
  • plotëson krijimin e aminoacideve dhe rruazave të kuqe
  • vepron si antioksidues